içinde

Üniversite Sınavına Gireceklere 7 Tavsiye

Üniversite Sınavına Girecek Öğrencilere Tavsiyler -Sınav Haberi
Üniversite Sınavına Girecek Öğrencilere Tavsiyler -Sınav Haberi

Ülkemizde milyonlarca öğrenci büyük bir özveriyle üniversite sınavına hazırlanmakta.Üniversite sınavına gireceklere tavsiyeler, Hayatlarının belki de en önemli aşamasını oluşturan sınava hazırlanan adaylarsa daha verimli çalışmanın yollarını araştırıyor. Ancak pek çok aday bu süreci iyi yönetemediği için istediği başarıyı yakalayamıyor. Bunun temel nedenleri arasındaysa yapılan basit hatalar geliyor.

Sınav senesi yapılan hatalar adayların istedikleri başarıyı elde edemem sebepleri arasında bulunmakta. Ancak ne yazık ki adaylar tarafından önemsiz görünen küçük ayrıntılar üniversiteye giriş sınavlarında başarmanın önündeki en büyük engel olabilmekte. Bu nedenle öğrencilerin büyük bir kısmı YKS ye hazırlanmak için gerekli olan çalışma taktiklerini araştırıyor. Sizler için bu yazımızda etkili çalışma taktiklerinden daha fazla önem arz eden hataları anlatacağız. Üniversite sınavı için tavsiyeler listemiz sizlerle!

Üniversite Sınavına Gireceklere 7 Tavsiye %sep

Cep Telefonu Bağımlılığı

Ne yazık ki adayların büyük çoğunluğu vakitlerinin çoğunu cep telefonunda geçiriyor. Bu durum çalışma süresinin azalmasına neden olmasının yanı sıra odaklanma problemlerine de sebep oluyor. Özellikle ders çalışırken Whatsapp ve Instagram gibi uygulamalardan gelen bildirimler odaklanma probleminin temel nedeni. Bu nedenle sınav senesi instagramı kapatmak öğrencilerin çalışma veriminin artmasını sağlamakta.

Düzensiz Uyku

Özellikle çok çalışan adayların yaptığı hataların en başında düzensiz uyku geliyor. Öğrencilerin birçoğu az uyuyup çok çalıştıkları takdirde daha verimli olacakları kanısında. Ancak durum böyle değil. Az uyumak hem zihnin hem de bedenin yorulmasına neden olur. Bu durum kişinin odaklanmasını güçleştirirken hastalanmasına da sebep olabilir. Bundan dolayı adayların düzenli uyumaları gereklidir.

Tek Yönlü Çalışmak

YKS ye hazırlanmak isteyen adayların yaptığı en büyük hatalar arasında tek yönlü çalışmak geliyor. Yani adaylar ya sadece soru çözüyor ya da sadece konu çalışmayı yapıyor. Ancak ikisinin dengeli olması gerekmekte. Zira konu eksiği adayların soru çözerken zorlanmasına neden olurken sadece konu çalışmak da farklı soru tipleri görmelerini engelliyor.

Yanlış Sorulara Tekrar Bakmamak

Sınav senesinde yapılan hatalar arasında belki de en tehlikelisi yanlış ya da boş bırakılan soruların çözümünü öğrenmemek. Özellikle aynı soru tipiyle sürekli karşılan ve aynı soruyu tekrar tekrar yanlış yapan öğrenciler bulunuyor. Ancak bu soruların doğru çözüm yollarını öğrenmemek üniversite sınavında size boş yere bir soru kaybettirebilir.

Sadece Ders Çalışmak

Üniversite sınavı için elbette sıkı çalışmak önemli. Ancak sadece ders çalışmak ve kendinize zihninizi boşaltmak için vakit ayırmamak çalışmalarınızın boşa gitmesine neden olabilir. Sınav senesi moral bozukluğu sebeplerinin başında bu unsur gelmekte. Sosyal aktivitelerden tamamen uzak kalan adaylar sınav stresine daha fazla maruz kalmakta. Bu nedenle zaman zaman kendinize vakit ayırmayı da es geçmemeniz gerekiyor.

Deneme Sınavlarını İhmal Etmek

Maalesef adayların büyük bir çoğunluğu deneme sınavı çözmeyi ihmal ediyor. Özellikle dershane ve okullarda yapılan deneme sınavına girmeyen adaylar kendilerini test etme şansını kaçırmakta. Bu durum adayların konu veya ders eksikliklerini görmelerini engellemekte. Adayların periyodik olarak denem sınavı çözmeleri ve eksik oldukları kısımları tamamlamaları elzem.

AYT ve TYT Konularını Bir Arada Çalışmamak

Dengeli çalışma YKS sınavında başarılı olmanın temel unsurlarından. Pek çok aday yalnızca AYT ya da yalnızca TYT’ye çalışmak gibi bir yanlışta bulunuyor. Ancak iki sınavında birbiriyle bağıntılı olduğunu unutmamak gerek. Diğer bir yandan 4 yıllım üniversiteye gitmek isteyen adayların AYT’ye biraz daha ağırlık vermesi de gerekiyor. Bu nedenle öğrenciler düzenli bir program oluşturarak AYT ve TYT konularını bir arada çalışmalılar.

Üniversite Sınavına Gireceklere Tavsiyeler arasına sizde sınav sürecinize etki edebilecek unsurları kendinize dönerek bunun üstesinden gelebilirsiniz

Sınavlar eğitim sistemimizin zorunlu bir gerçeği. Şikayetlenmek veya eleştirmek bize bir şey kazandırmaz çünkü değiştirmek elimizde değil. O zaman en azından neyin içinde olduğumuzu fark edelim. Sınavlarımıza girelim ve istediğimiz meslekler için bizden istenildiği çalışmaları gösterelim. Ama bizim için istenilen hayatlardansa bizim istediğimiz hayatlara odaklanalım.

Kendimizi geliştirelim ve çalışalım. Ve unutmayalım ki bazen ne yaparsak yapalım hayat kendi yolunu bizden iyi çizebiliyor. Başarısızlıklarımız ve şanssızlıklarımız bize yeni kapılar açabiliyor. Daha liseye bile başlamayan sizlerin gelecek endişesi taşıması acı verici ve bunun sorumlusu sizler değilsiniz. Her şeyi dert etmeyin, biraz da gönlünüzce yaşayın. Haydi başarılar…

Sınavlarınıza çalışmanlarınızda size rehberlik etmesi için Verimli ders çalışma yazımıza ulaşabilirsiniz.

Ne düşünüyorsun?

94 Puanlar
olumlu oy Eksi oy

admin tarafından yazıldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 Yorumlar

Verimli Ders Çalışma - Sınav Haberi

Verimli ders çalışma – 1 Sınava Nasıl Çalışılır?

Lgs Kaynak Kitap - Sınav Haberi

LGS Kaynak Kitap Seçiminde Dikkat Edilmesi 5 Gereken Şey